Vrijwilligerswerk

foto vrijwilligers

Kom vrijwilligerswerk doen!

Een vast team van verzorgers is verantwoordelijk voor de zorg van de kinderen met hun tienermoeders. Vrijwilligers helpen mee ter ondersteuning van het Oegandese team. Wil jij je steentje bijdragen?

Wat voor werkzaamheden kan je doen?

Verzorging

 • Helpen met de dagelijkse verzorging van de kinderen, o.a. in bad doen, aankleden, flesvoeding en maaltijden geven
 • De tienermoeders bijstaan met hun huiswerk

Ontwikkelingsgerichte zorg

 • Aandacht voor de individuele ontwikkeling van elke kind in de leeftijd van 0– 5 jaar
 • Spelen, voorlezen en geven van persoonlijke aandacht
 • Initiëren en begeleiden van activiteiten zoals spelletjes en knutselen
 • Het delen van psychologische en/of medische kennis met tienermoeders en stafleden

Overige

 • Verschillende administratieve- en kantoorwerkzaamheden
 • Helpen in de keuken, huishouding en tuin

Nafasi Community Support Programme

 • Meelopen met de maatschappelijk werker in (sloppen)wijken
 • Begeleiden van de terugplaatsing van een kindje
 • Begeleiding van activiteiten van het tienermoeder programma

Naast dat je bij ons werkt, kun je ook helpen bij Stichting Kinderhulp Afrika. Dit staat op hetzelfde terrein. Meer informatie over vrijwilligerswerk bij Kinderhulp Afrika vind je hier. Een combinatie van beide projecten is mogelijk!

Accommodatie
Je verblijft in één van onze gastenverblijven op ons terrein. Dit huisje is volledig ingericht met keuken, woonkamer, badkamer met douche en slaapkamers. Je kunt tevens gebruik maken van de wasmachine en (beperkte) wifi. Als je dat wilt mag je mee eten op het project (eenvoudige lokale maaltijden) maar je kunt ook zelf koken. Een kleine supermarkt en groente- en fruitkraampjes zijn op loopafstand van het project te vinden. Op ongeveer 15 minuten rijden van het project bevinden zich twee verschillende grote luxe winkelcentra met een grote supermarkt, drogisterij, restaurant, bioscoop en diverse andere winkels.

Vervoer
Bij aankomst in Oeganda wordt je opgehaald door één van onze medewerkers van het vliegveld in Entebbe en naar het project en je gastenverblijf gebracht. Wil je tijdens je verblijf ergens naar toe, dan kun je dat regelen op het kantoor aldaar. Zij vragen een chauffeur je tegen een kleine vergoeding te brengen waar je heen moet. De exacte prijzen hiervoor zal je t.z.t. ontvangen. Op de dag dat je weer naar huis gaat brengen wij je weer naar het vliegveld van Entebbe.

Nederlandse begeleiding
Er is Nederlandse begeleiding (Mirjam) ter plaatse om je op je eerste dag rond te leiden en je op weg te helpen. Als je hulp nodig hebt of vragen tijdens je verblijf kan je bij haar terecht.

Veiligheid
Ons terrein is geheel ommuurd en 24-uur per dag bewaakt.

Voorwaarden
- Je leeftijd is minimaal 18 jaar, tenzij vergezeld door volwassenen
- We willen niet dat je alleen op het project verblijft, dus meldt je aan met iemand of informeer bij ons of er meerdere         aanmeldingen zijn in de periode dat je wilt komen
- Maximaal verblijfsduur 12 weken
- Je hebt een goede beheersing van de Engelse taal
- Je kunt goed zelfstandig werken werken en je neemt zelf initiatieven
- Er mag niet gerookt worden, drugs gebruikt worden of alcohol gedronken worden op het terrein

Kosten
De kosten voor je verblijf is afhankelijk van het aantal nachten dat je verblijft. De basisprijs waar je mee moet rekenen is
€ 250,-. Hiervoor zorgen wij dat je opgehaald en terug gebracht wordt naar het vliegveld en hiermee betalen we de Nederlandse begeleiding ter plaatse. Verblijf in het gastenverblijf kost € 10,- per persoon per nacht.

Rekenvoorbeeld: Je gaat bijvoorbeeld voor 4 weken naar ons project, de kosten hiervoor zijn € 250 + (28 nachten x € 10,-) = € 530,-

Je ticket naar Entebbe boek jezelf. Je mag zelf kiezen welke vliegmaatschappij je hiervoor neemt.

Wil je als gezin met kinderen ons project bezoeken? Dan maken we een aparte berekening voor je. Neem hiervoor contact met ons op.

Aanmelden
Ben je enthousiast geworden om vrijwilligerswerk bij ons te komen doen?
Meld je aan via onderstaande button. We zullen contact met je opnemen en een afspraak met je maken om nader kennis te maken. We geven je op deze bijeenkomst meer praktische informatie over Oeganda en ons project, zodat je goed voorbereid op reis gaat!

Aanmelden_001