Werkwijze

Dare to careAls een kind ons huis binnenkomt, ontvangt het eerste hulp en opvang. Het kind wordt mentaal en lichamelijk onderzocht door een verpleegkundige of dokter. De eerste 48 uur wordt het kind permanent begeleid en geobserveerd.

Er wordt meteen gestart met het onderzoek naar de achtergrond van het kind. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Ugandese Raad voor de Kinderbescherming.

“Wij geloven dat ieder kind het recht heeft om in een gezin op te groeien.”

Voor ieder kind wordt een plan op maat gemaakt, rekening houdend met zijn of haar bijzondere omstandigheden. Het uiteindelijke doel is om het kind snel te plaatsen in een gezin dat bij hem of haar past. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Soms blijkt het toch mogelijk het kind te herenigen met de biologische familie. Nafasi Welfare Centre biedt daarbij praktische en soms financiële ondersteuning. Ook is het mogelijk dat het kind wordt opgenomen in een ander gezin binnen Uganda.

“Wij durven de uitdaging aan om een kind snel in een veilig gezin te plaatsen”

Nafasi Welfare Centre is blij met en dankbaar voor de goede samenwerking met het ministerie van Gender, Labor and Social Development en de Raad voor de Kinderbescherming. Samen met hen werken we aan onze missie: het bieden van een veilig thuis aan kinderen van 0 tot 5 jaar.

Vrolijke meid

Nafasi Welfare Centre werkt vanuit het ‘Dare to Care’ model: samen met alle betrokken partijen durven wij te zorgen voor kinderen die het écht nodig hebben. Nafasi Welfare Centre gelooft in gedeelde verantwoordelijkheid: ouders, familie en instanties werken samen aan goede oplossingen in moeilijke situaties. Dit betekent dat het aantal kinderen telkens verandert en dat een kind slechts een bepaalde periode (gemiddeld 8 maanden) bij Nafasi verblijft.